Genel

Tırnak Batması Nedenleri, Çözüm Önerileri ve Tedavisi

Tırnak batması tedavisi

Tırnak batması, toplumda sık görülen bir problemdir. Öyle ki yapılan araştırmalara göz attığımızda, ayak problemi yaşayan her 100 kişiden 20’sinin batık tırnak şikayeti olduğu belirtilmektedir. (1). Bacaklarda sıklıkla başparmaklarda görülmektedir. Tırnak, tırnak kökünde matrix adı verilen yerden yapılan sert dokudur. Sert tırnağın, özellikle köşe kısımlarının yumuşak dokunun altına doğru uzaması ve …

Devamını oku »

Lazerle Kıl Dönmesi Tedavisi

Kıl dönmesi (pilonidal sinüs) mutlaka tedavi (ameliyat ) gerektiren bir hastalıktır. İlaçlarla geçmez. Tedavi edilmez ise sık sık enfeksiyon yaparak daha geniş bir alana yayılım gösterir. Bu da olacağı ameliyatın daha büyük boyutta olmasına sebep olur. Tedavide ana prensip hastalıklı alanın çıkarılması yani kistin (boşluğun) uzaklaştırılması ya da kapatılmasıdır. Tedavi …

Devamını oku »

HEMOROİDİN CERRAHİ (AMELİYATLI) TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Hemoroid tedavisi

4. derecede yani ilerlemiş iç hemoroidlerde , dışarıya prolabe olmuş (sarkmış) hemoroidlerde ve dış hemoroidlerde cerrahi müdahale gerekir. Günümüzde klasik cerrahi ameliyatlar yerine THD, longo, lazer tedavileri gibi daha az ağrılı ve işine daha çabuk dönmeye imkan sağlayan yöntemler kullanılmaya başlanmıştır.Bu yöntemlerden THD daha az yan etkileri olan yöntem olarak öne çıkmaktadır.

Devamını oku »

HEMOROİD TEDAVİSİNDE UYGULANAN AMELİYATSIZ (ÇAĞDAŞ) YÖNTEMLER

2.ve 3. derecede hemoroidlerde lastik bantla boğma veya infrared koagülasyon tedavileri gibi çağdaş ve ameliyatsız yöntemler hastaneye yatmaya ve anestezi almaya gerek kalmadan yapılabilen bir tedavilerdir. Doğru hasta seçimi yapıldığında başarı oranı yüksektir. Klasik ameliyatlardaki gibi günlerce süren, şiddetli bir ağrı yoktur. Birlikte kombine edilerek kullanılabilir.

Devamını oku »

Hemoroidin İlaçla Tedavisi

Hemoroid anal bölge damarlarında genişlemedir. İlaç tedavileriyle gerilemez. Akut hemoroidal ataklarda, pıhtılaşmış boğulmuş basurlarda, ek hastalıklar nedeniyle ameliyat olamayan hastalarda ilaç tedavisi gereklidir. Hatta müdahaleden önce yapılması gerekir. Kanama, kaşıntı, ağrı,şişlik gibi belirtileri azaltmak için kullanılır. Akut atağa bağlı belirtiler geriledikten sonra hemoroidin kalıcı tedavisi için ameliyat ya da ameliyatsız müdahaleler gerekir.

Devamını oku »

Hemoroid Tedavisinde Evde Neler Yapılabilir?

Hemoroid çoğunlukla ağrı fazla yapmamakla birlikte bazen ileri derecede şişerek, pıhtılaşma yaparak ve anüsün dışına çıkıp sıkışarak şiddetli ağrı yapabilir. Bu durumda verilecek ilaçlar kadar evde yapılabilecek şeyler vardır. Kabızlığın giderilmesi için bol sebze ve su tüketmelisiniz. Hareketinizi artırmalısınız. Tuvalette ıkınmamalı, uzun kalmamalısınız. Tercihan dışkılama sonrası 15 dakikalık sürelerle sıcak oturma banyosu yapmalısınız. Diğer zamanlarda buz (soğuk) uygulaması yapılmalı. Ağrı kesiciler alınabilir. Bir kaç gün içinde de kesin teşhis ve ilaç tedavisi için doktor muayenesine gitmelisiniz.

Devamını oku »

Hemoroidden Korunmak İçin Neler Yapılmalı?

Hemoroid korunma

Hemoroid oluşma sebepleri çoğunlukla beslenme ve dışkılama alışkanlıklarımız, hareket alışkanlıklarımız, meslek hayatımız yani çalışma koşullarımızdan kaynaklıdır. Bu sebepleri bildiğimizde bazı davranışlarımıza dikkat ederek ortadan kaldırabiliriz. Hemoroid oluşmasını engellediğimiz gibi oluşmuş hemoroidlerin daha kolay tedavi olmasını hatta gerilemesini sağlayabiliriz.

Devamını oku »

Basur Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Sık görülen hemoroid hastalığı hastalık sırasında da tedavi sonrasında da sıkıntılar yaşatır. Bu nedenle tedavide en rahat, konforlu olan yöntemler seçilir. 2-3. derecede hemoroidlerde lastik bantla boğma ve infrared koagülasyon yöntemleri (bir arada da kullanılabilir) ağrının az olması, hastaneye yatış ve genel anestezi gerektirmemesi ve komplikasyonların az olması nedeniyle önerilmelidir.

Devamını oku »

Meme Kanserinde Teşhis ve Kendi Kendine Meme Muayenesi

Meme kanseri teşhis

Meme kanseri teşhisinde en önemli adım hastanın kendi kendine meme muayenesidir. 40 yaş üstünde kadının hiç şikayeti olmasa da belli aralıklarla doktor kontrolü ve tarama mamografileri yapılması gerekir. Tarama mamograflerinin amacı kitle muayenede ele gelecek kadar büyümeden tespit etmektir. Tespit edilen bir kitlenin iyi olup olmadığının tespiti için ise biyopsi gerekecektir.

Devamını oku »

MEME KANSERİ TEDAVİSİ

Meme kanseri kadınların korkulu rüyası olmasına rağmen erken teşhis ve tedaviyle yaşama şansı olan bir hastalıktır. Tedavi planlaması her hastaya göre değişir. Hastanın yaşı, menapoz durumu, tümörün tipi, yayılma durumu, hastanın ek hastalıkları gibi durumlar göz önüne alınarak tedavi planlanır. Cerrahi tedavi, kemoterapi, ışın tedavisi hormonoterapi gibi tedaviler uygulanır. Bu tedavilerin sıralamasına ve ne yapılacağına genel cerrahi, tıbbi onkoloji, radyasyon onkolojisi uzmanları birlikte karar vermelidir.

Devamını oku »
WhatsApp Destek
İletişim Bilgileri