Ben Tedavisi Nasıl Yapılır?

Benlerin çoğunluğu zararsız benlerdir. Aldırma talebinin hastalardan gelmesi durumunda neredeyse % 90 oranında  estetik açıdan  rahatsızlık vardır. Daha nadiren kanserleşme olma korkusuyla ve cinsini merak ederek aldırmak isteyenler vardır. Bu durumlarda muayene ile incelendikten sonra  duruma göre biyopsi alarak ya da almadan benler alınabilir.

Ben aldırma

Özellikle siyah, koyu renkli  benlerde az ya da çok kanserleşme ihtimali vardır.  Benin alınması durumunda  kanserleşme ihtimali de ortadan kalkar. Benlerin  alınması  işlemi sadece estetik amaçlı olmayıp, kanserleşme riskine karşı da bir önlemdir. Özellikle koyu renkli benler güneşin zararlı ışınları ile cilt  kanseri riski taşımaktadır.

Ben Aldırma Nasıl Yapılır?

Önce bazı aletlerle ya da büyüteçlerle benin bazı özellikleri dikkate alınarak  kanser olma ihtimali taşıyıp taşımadığına bakılmalıdır. Bir nevüs aniden büyümeye başlamışsa, kanama ve kaşıntı başlamışsa, sınırları dantel gibi düzensiz bir hal almışsa, rengi değişmisşe, koyulaşmışsa ya da bir kaç renk birden içeriyorsa yani alacalı renklerdeyse kanser olabileceği düşünülmelidir. Bu durumda biyopsi gerekir.

Punch biyopsi Ne İçin Kullanılır?

Az da olsa kötü huylu olduğundan  şüphe ediliyorsa  punç biyopsi dediğimiz işlemle benli alandan küçük örnekler alınır. Biyopsi alınırken özel bir alet kullanılır. Doku tam kat alınmalıdır. Örnek alındıktan sonra radyofrekans ile kalan zemin yakılır. Ameliyatla kıyaslandığında çok daha az iz kalır. Kalan iz ameliyattaki gibi büyük değil, benin kapladığı alan kadardır. 

Çok büyük ihtimalle  kanser olduğu düşünülüyorsa  punch biyopsi yerine cerrahi yöntem önerilebilir.

Benlerin Cerrahi Olarak Çıkarılması (Ameliyatla Ben Tedavisi):

Çok büyük bir kanser şüphesi varsa  ameliyat seçeneği düşünülmelidir.

Kanserli alanın sınırlarının tamamının çıkarıldığından, etrafında ne kadar sağlam alan bırakıldığından emin olmak gerekir. Kanserli alan derinlik olarak da güvenli sınırlarda çıkarılmalıdır.

Örneğin benin sınırları düzensiz, boyutu aniden artmış, renginde koyulaşma, alacalı bir hal alma ve kanama oluşmuş benlerde kanser şüphesi fazla olduğundan ben tamamen çıkarılıp incelenmesi gerekebilir. Bu durumda cerrahi yöntemle ve sağlam sınırlarla çıkarmak gerekebilir.

Benin ameliyatla çıkarılması sonrası çok ciddi bir iz kalmaktadır. Kanser  şüphesi taşımıyorsa cerrahi yöntemle çıkarma yerine ameliyatsız ben tedavi yöntemleri olan lazer, radyo frekans ve elektrokoter yöntemi önerilmektedir.

Ben Ameliyatı Neden Önerilmez?
Öncelikle belirtmeliyiz ki ameliyatlı tedavi önermediğimiz benler kanser şüphesi olmayan benlerdir.

Bir nevüsün ameliyatla çıkarılabilmesi için büyüklüğünün en az 2 katı kadar eliptik kesi yapmak gerekir. Cildin kesilmesi işlemi neşter yada lazer ile yapılmakta olup, operasyon sonrası bu kesi genelde dikiş ile kapatılmaktadır. Hem kesi, hemde dikiş ameliyat sonrası nedbe bırakan bir sorundur. Yüz bölgesinde yapılan nevüs ameliyatı çok ciddi bir ize sebep olabilir.

Ameliyatsız Ben Aldırma İşlemi

Ameliyatsız Tedavi Öneriyoruz! Benler incelendiğinde kanser şüphesi yoksa ameliyatla alınmasına gerek yoktur. Eğer az bir şüphe varsa ameliyatsız işlem sırasında  punch biyopsi dediğimiz özel aletlerle parça alma işlemi yapılır. Sonrasında kalan zemine radyofrekans gibi ameliyatsız yöntemler uygulanabilir.

Vücutta yapılan her müdahalede belli bir oranda iz kalmaktadır. İzin en az kaldığı yöntemler radyofrekans ve laser yöntemleridir. Çoğunlukla iz kalmamakla birlikte nevüsün derinliğine ve kişinin yarayı kapatabilme, yeni doku oluşturabilme gücüne bağlı olarak değişen belirginlikte kalabilmektedir. Ameliyatsız nevüs tedavisinde ciltte sadece benin kapladığı alana radyofrekans veya laser uygulanmaktadır. Etrafından sağlam doku alınmaz. Bu nedenle kalacak olan nedbe yalnız benlerin kapladığı bir alandır.

Radyo Frekans: Ses dalgaları kullanılarak nevüs dokusu yakılır. Buharlaştırma yöntemi olarak da bilinir. Ses dalgaları elektrokoterden farklı olarak çevreye fazla yayılmaz ve daha çabuk iyileşir. Yalnızca lezyonun kapladığı alan kadar açık yara olur. 4-5 gün kadar kabuklu olarak kalır. Kabuk düştükten sonra alttan pembe doku görülür. Giderek pembelik tenin rengini alır. En az oranda iz kalması için ilk seferde çok derin çalışılmaz. 2 ay sonra kabarıklık veya siyahlık görülürse tekrar biraz daha derince çalışılabilir (rötüş).

Kaş, sakal, saçlı deri gibi bölgelerdeki benler radyofrekansla rahatlıkla alınabilir. Kıl kökler etkilenmez, çıkmaya devam eder. Böylece benlerin kapladığı alanlar kılsız kalmaz. Ameliyatla alındığında dikiş hattı boyunca kıl olmayacaktır. Bu durum bazen yüzün kılsız bir alanında özellikle kadınlarda üzerinde kıl olan benlerde dezavantaj olabilir. Kıllar çıkmaya devam eder. Yara  iyileşince bu bölgeye, kıllara epilasyon yapılabilir.

Lazerle Ben Tedavisi: Sağlık alanlarında sıkça kullanılan lazer benleri aldırma işlemleri için de kullanılmakta olup, sadece ciltten kabarık olmayan koyu renkli benlerin tedavisinde kullanılmaktadır. Bazı koyu benlerde ve kabarık benlerde etkisiz kalabilir.

Elektrokoter: Buharlaştırma ile tedavi olarak bilinen yöntem elektrokoter cihazı ile de yapılabilir. Katmanlar halinde buharlaştırılan nevüs cilt yüzeyine kadar uygulanmaktadır. Bu noktadan sonra bir kaç gün kabuklanma olup, sonrasında normal cildiniz belli bir iz olmayacak şekilde ortaya çıkmaktadır. Elektrik yanığı şeklinde olduğundan radyofrekansa göre daha zor iyileşme süreci vardır.

Ben Tedavi Ücretleri Ne Kadar?
Uygulanacak olan tedavi ve alınacak olan benlerin sayısına göre fiyatlandırma değişmektedir. Ücretsiz muayene ile benin yapısı, biyopsi gerekip gerekmeyeceği belirlenir.

https://www.benaldirma.net/

https://www.ideaklinik.com/ben-aldirma-fiyatlari.html

https://www.ideaklinik.com/ben-aldirma.html

21 Yorum

  1. Hocam ben alindiktan sonra tekrar cikarsa iz kalırmı?

    • Op. Dr. Seher Şirin

      Ben alındıktan sonra yeniden kahverengilik ya da siyahlık olması durumunda benin tekrar çıktığını değil alınma işleminin bitmediğini düşünüyoruz. Derin olan benlerde ilk seansta derin gidilirse benin boyutu kadar çukur kalma ihtimali daha yüksektir. Bazı derin kısımlarını sonraya bırakmak ikinci ve üçüncü seansta daha küçük alanı derin çalışmak gerektireceği için daha az iz kalacaktır. Rötuş uygulamamız da ben tedavisinden sonra daha az iz kalmasını sağlamaya çalışmaktan dolayıdır. Hiç bir yöntemde kesin iz kalmaz garantisi yoktur, daha az iz bırakan yöntemler ve uygulamalar vardır. Bazı hastalar yerini bile bulamıyor ama her hastada, her bende böyle olacağı anlamına gelmez. Burada cilt yapısı da önemlidir.

  2. Merhaba hocam sırt bölgem de çok koyu siyah ben var alındığı zaman iz kalır mı ?

    • Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Seher Şirin

      İz kalma ihtimali her yöntemde var. Sırt bölgesinde ve koyu renkli benlerde kanserleşme ihtimali biraz daha yüksektir. Bu nedenle muayene edilmeli ve gerekirse biyopsi yapılmalıdır. Şüphe çoksa cerrahi olarak çıkarılmalı, çok değilse ama yinede şüpheliyse punch bx. dediğiömiz biyopsi radyofrekansla aynı anda alınabilir. Şüphe yoksa radyofrekansla alınırsa beli iz kalmayabilir. Ama hiç bir yöntemde bu garanti verilemez.

  3. hocam merhaba göbeğimde doğum lekesi var tedavisi mümkün mü ? Eğer mümkünse bir gün içinde işlem biter mi ?

    • Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Seher Şirin

      Lekeyi görmek gerekir. Radyofrekansa uygunsa bir günde bitebilir. Lezyon büyükse aşama aşama yapılabilir. Lezyon derinse 2 ay sonra da rötüş gerekebilir.

  4. seher hanım alınan benler ileri zaman da bir sıkıntı çıkarır mı sağlık açısından ?

    • Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Seher Şirin

      Bir sıkıntı yaratmaz. Alınmadan önce sıkıntılı ben gibi görülüyorsa yani kanser şüphesi taşıyorsa punch biyopsi ya da cerrahi olarak çıkarmayı öneriyoruz. Bahsettiğimiz radyofrekans tedavisi tamamen tehlike içermeyen benlere yönelik bir tedavidir.

  5. hocam merhaba yüzümdeki benlerden şikayetçiyim aldırmak istiyorum. işlem kaç dk sürüyor ve çok acıtıyor muu?

    • Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Seher Şirin

      Benleri almadan önce muayene ile kötü şüphe olup olmadığını belirliyoruz. Şüphe varsa punch biyopsi dediğimiz yöntemle parça alıp sonra radyofrekans uyguluyoruz. Şüphe yoksa parça almıyoruz. Her bir ben alımı 1 dakikadan kısa sürüyor.

  6. hocam merhaba koltuk altımda et beni var aldırmak istiyorum fiyat bilgisi alabilirmiyim .

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Ben alma fiyatları büyüklüğüne göre değişmektedir. Yasal prosedürler gereği açık yorumlarda fiyat veremiyorum. 0542 6210888 ve 0212 5727265 numaralı telefondan ,facebook hesabından özel mesajla sorarak öğrenebilirsiniz.

  7. Seher hanım merhaba çukur ne kadar sürede doluyor? Ben alındıktan sonra yüzümüze fondöten sürmemizde bir zarar var mı?

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Ben radyofrekansla alındıktan sonra 4-5 gün kadar kabuk kalıyor. Sonra alttan pembe bir doku ile dolduruluyor. Ne kadar dolacağı kişiye göre değişebiliyor. Ben derin olsa bile ilk seansta derin çalışmayıp ne kadar dolacağını görüyoruz.2 ay sonra değerlendiriyoruz,gerekirse yeniden biraz daha derine iniliyor. Pembelik 15 günde geçebileceği gibi birkaç ayda da geçebilir. İşlemden 1 gün sonra fondoten kullanabilirsiniz.

  8. Merhaba
    Vücüdumda küçüklü büyüklü 10 tane ben var fiyatı nedir

  9. Seher hanım yaklaşık 10 gün önce ben aldırdım çukur gibi görünüo ne ne önerirsiniz radio frekansla alındı

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      10 gün karar vermek için çok erken.Vücut çukurlukları doldurmaya devam edecektir.Göğsünüzden alınan benden bahsediyorsanız zaten bir miktar eski yara izi ve çukurluk varmış.Devam edeceğini açıklamıştım. Dilerseniz telefonla arayabilirsiniz,ayrıntılı bilgi verebilirim.

  10. Begüm Sardoğan

    Ben aldırdım izi kalmaması için hangi kremi önerirsiniz?

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Hangi yöntemle alındığını belirtmemişsiniz.Çabuk kapanması ve kolay dolması için bephanthen kullanabilirsiniz. Aşırı skar dokusu (keloid) yapmaya meyilli ciltlerde yara iyileştikten sonra kullanılabilecek kremler vardır. Bu ilaçları işlemi yapan doktorunuzun önermesi daha doğru. Tüm tekniklerde az da olsa iz kalma ihtimali vardır,En az ihtimal radyofrekans yöntemindedir.

  1. Pingback: Ben Aldırma Nasıl Yapılır, Hangi Yöntemler Uygulanır, İz Kalır mı?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp Destek
İletişim Bilgileri